Esbjerg
Esbjerg Brygge 28
6700 Esbjerg
Se vores åbningstider
København
H. C. Andersens Blvd. 45
1553 København V
Se vores åbningstider
Herning
Dalgasgade 21, 2
7400 Herning
Se vores åbningstider
Skjern
Bredgade 67
6900 Skjern
Se vores åbningstider
Michael Appel
Michael Appel

Michael Appel er partner og afdelingsleder for Kirk Larsen & Ascanius’ udlandsafdeling. Michael Appel har siden sin beskikkelse som advokat i 2004 primært beskæftiget sig med investeringsprojekter, såvel indenlandsk som uden for Danmarks grænser. 

 

Arbejdsområder

Michael Appel er en af landets mest specialiserede advokater i håndtering af aktiver og problemstillinger udenfor Danmarks grænser. 

Igennem det meste af sin karriere har Michael Appel opbygget et omfangsrigt netværk af advokater, revisorer, mæglere og andre relevante aktører vedrørende rådgivning af primært erhvervsklienter og pengeinstitutter med opgaver i en lang række forskellige lande, både inden- og udenfor EU. Netværket er et værdifuldt og tidsbesparende aktiv, når internationale opgaver skal løses effektivt og fyldestgørende. 

I opbygningen af nye relationer og i arbejdet med at finde troværdige samarbejdspartnere anvender Michael Appel sin erfaring og know-how om andre forretningskulturer, en kompetence der er helt nødvendig for en god sagsbehandling, når danske virksomheder og investorer skal agere i udlandet. 

En anden væsentlig faktor i en succesfuld håndtering af aktiver er naturligvis kontakten med offentlige myndigheder i det pågældende land.  Dette kan være en yderst kompliceret opgave, afhængig af geografisk placering, og her er en solid erfaring, kendskab til kulturen, myndighedernes strukturelle opbygning samt en god portion menneskekendskab - både fagligt og personligt - afgørende for succes. 

Opgaverne har været mange og forskelligartede og omhandlet varierende typer af aktiver. Særligt har Michael Appel beskæftiget sig med fast ejendom, dels køb og salg, dels udvikling og opførelse, men har herudover også erfaring med andre aktiver som for eksempel hoteller (herunder drift), handels- og produktionsvirksomheder, land- og skovbrug. 

Michael Appel kan løse opgaver ved problemstillinger i udlandet på forskellige niveauer. Naturligvis som advokat og rådgiver, men også som sparringspartner for en ledelse, en kreditgiver eller som problemløser on-site for at afvikle eller få selskaber og projekter på rette spor - herunder for eksempel ved at indtræde i ledelsen i en periode. 

Igennem de seneste 16 år har Michael Appel således ageret for investorer i opgangs- og nedgangstider, men også bistået en række af landets pengeinstitutter, særligt under finanskrisen, ved at overtage opgaver helt eller delvist for disse, når udenlandske problemstillinger krævede mere end den finansielle kompetence. Der arbejdes altid med en meget kommerciel tilgang i sagerne og succesbaserede honorarmodeller kan derfor være en naturlig del af strukturen. 

Uddannelsesmæssig baggrund

Michael Appel er uddannet cand.jur. ved Århus Universitet i 2004 og har en fortid i pengeinstitutsektoren, hvor han tillige er uddannet som rådgiver.

Tidligere ansættelser

Partneroptagelse Kirk Larsen & Ascanius 01.01.2008
Kirk Larsen & Ascanius 2004 -
Ansat i pengeinstitut (1994-1998)

18. okt. 2023

Skattesmæk på vej – ja eller nej? Den nye ejendomsskattelov, der for tiden giver anledning til megen mediebevågenhed, gælder ikke kun for fast ejendom i Danmark, men også fast ejendom i Spanien og udlandet i øvrigt. Men hvad betyder det egentlig for dig, der enten allerede ejer en ejendom i Spanien eller som overvejer at købe en? Her er der også en overgangsregel.

Læs mere
16. dec. 2021

Corona-tiden og den begrænsede rejseaktivitet de seneste 1½ år har givet besættere gunstige vilkår til at indtage boliger i Spanien. 48 timer er efter spansk praksis tilstrækkeligt, hvorefter det kan blive umådeligt vanskelig eller dyrt at komme af med besætterne igen. Ved at følge få enkle råd kan du gøre livet surt for besættere og således sikre din feriebolig bedst muligt.

Læs mere
5. maj 2020

En ibrugtagningstilladelse til nyopførte spanske ejendomme og projekter er ofte et dokument, man venter yderst utålmodigt på, idet såvel sælger/ejendomsudvikler, som en køber har et ønske om at tage sin nye bolig i brug.

Læs mere
9. okt. 2018

Handel med fast ejendom i Spanien er anderledes end i Danmark. Find gode råd om boligkøb i Spanien i artiklen.

Læs mere
Skriv til Michael Appel