Esbjerg
Esbjerg Brygge 28
6700 Esbjerg
Se vores åbningstider
København
H. C. Andersens Blvd. 45
1553 København V
Se vores åbningstider
Herning
Dalgasgade 21, 2
7400 Herning
Se vores åbningstider
Skjern
Bredgade 67
6900 Skjern
Se vores åbningstider
Advokatbranchen har ændret sig meget i løbet af de sidste 50 år - det har vi også. Rejs tilbage i tiden med os gennem vores arkiver, mens vi ser tilbage og fejrer de mennesker, begivenheder og steder, der har hjulpet os med at opbygge det firma, vi er i dag. Vi håber, at du vil nyde denne rejse.
1970'erne

Den spæde start

Som 30-årig grundlagde Sten Kirk Larsen sammen med sin hustru, Inger, firmaet i 1973. Dengang under navnet Advokatfirmaet Sten Kirk Larsen. Han ønskede et arbejdsliv, hvor der også var plads til et rigt liv ved siden af jobbet. Det var kutymen for advokater dengang, at arbejdet fyldte det meste og alene gav anledning til nogle timers frihed om søndagen.

I 1975 var Sten den første advokat i Esbjerg til at anvende tekstbehandlingsanlæg fremfor skrivemaskiner. Han specialiserede sig inden for fast ejendom, konkurs og erhvervsfiskeri i en tid, hvor advokater var generalister. Firmaet blev grundlagt på 6 grundprincipper, som også lever i firmaet i dag.
1980'erne

Kirk Larsen & Ascanius

I 1975 blev advokatfuldmægtig Bo Ascanius firmaets første juridiske medarbejder. Han avancerede hurtigt, og i 1982 tiltrådte han som equity partner. Det førte til etableringen af Kirk Larsen & Ascanius. Digitaliseringen var i fuld gang i dette årti, og vi var godt med.

Vi havde lettere ved overgangen fra skrivemaskine til computer end andre, da vi i flere år havde anvendt tekstbehandlingsanlæg fremfor skrivemaskine. Firmaet tog et væsentligt skridt frem i erhvervslivet ved bl.a. at få store virksomheder som Blue Water og Esvagt som klienter.
1990'erne

Vokseværk

Vi vækster. Vi flytter til større lokaler i Esbjerg. Firmaet udvider også med kontorer i Skjern og Herning. Firmaets størrelse krævede i 1998 en selvstændig administration, som professionaliseredes løbende med Bettina Tøt i rollen som administrationschef.

Advokat Gitte Møller Iversen havde i årene 1997 – 2004 specialiseret sig i personskadeerstatning. Hun etablerede i 2004 en selvstændig afdeling med rådgivning til privatpersoner om personskadeerstatning. Dette skete efter afslutningen af et længerevarende samarbejde med Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark (KAD), da de fusionerede med SID og blev til 3F.

Sten Kirk Larsen får Phønix-koncernen i Vejen med direktør Knud Koch-Jensen, som klient. Med de mange nye kunder gennem 80’erne og 90’erne tog firmaet et betydeligt skridt frem i erhvervslivet.

2000'erne

Generationsskifte

Peter Kirk Larsen tiltræder som direktør i 2007, og Sten Kirk Larsen bliver herefter bestyrelsesformand i firmaet. Der sker en yderligere professionalisering med fokus på områder som service, kvalitet, forretningsforståelse og eksekvering. I 00’erne begyndte partnerne at have ugentlige partnermøder hver fredag kl. 07.30. Det betød øget effektivitet i beslutningsprocesser og et styrket sammenhold i partnerkredsen.

Vi har fokus på at uddanne vores advokatsekretærer til selvstændige sagsbehandlere. Udviklingen var allerede begyndt tilbage i slut 80’erne, hvor den første advokatsekretær tog et juridisk fag på Aarhus Universitet. Det tog dog i 00’erne yderligere fart med flere advokatsekretærer, der tog turen til Aarhus og læste juridiske fag inden for deres fagområde. Juristerne begyndte at skrive deres egne dokumenter, og i 2009 ændrede vi, som en af de første firmaer i branchen, advokatsekretærernes titel til juridisk assistent.

Der blev sat yderligere skub på IT-området ved ansættelsen af en fuldtidsmedarbejder med IT-kompetencer. Torben Mathiesen kom til og tilrettelæggelsen samt udviklingen af små programmer, der understøttede medarbejdernes arbejdsopgaver, gav et effektivitets boost. Noget andet, der ligeledes betød et kvantespring, var udviklingen af et af de første administrative styringsprogrammer i advokatbranchen: I dag kendes systemerne under Business Intelligence programmer.
2010'erne

Et årti i udvikling

Vores rekrutterings- og oplysningsprogram i sin nuværende form så dagens lys i 2010. Vi har fra firmaets start haft praktikanter og jurastuderende i huset, men programmet blev i 2010 mere struktureret. Programmet er dedikeret til at tiltrække og støtte lokale talenter fra folkeskoler, ungdomsuddannelser samt jurastuderende. Lotte Hopballe har i alle årene haft en aktiv rolle i programmets tilrettelæggelse og gennemførelse.

I 2014 åbner vi et kontor i København og har dermed fire kontorer i Danmark: Esbjerg, København, Herning og Skjern. Hovedkontoret i Esbjerg oplever en konstant vækst. I januar 2017 flytter vi derfor ind i "White House", som er placeret på Esbjerg Brygge.

Det er i vores DNA at bidrage aktivt i vores nærmiljø. I 2017 deltog vi i planlægningen af den første "Esbjerg Knækker Cancer”-begivenhed. I 2018 var vi med til at etablere en arbejdsgruppe, der med succes arbejdede for at få jurastudiet til Esbjerg. Sammen med lokale kræfter grundlagde vi Education Esbjerg i 2019 for at forbedre uddannelsesmulighederne og tiltrækning af arbejdskraft til området.
2020'erne

I dag

Vi er stolte over at have modtaget Business Esbjergs Erhvervspris 2021 med begrundelsen: "Kirk Larsen & Ascanius vinder for optimeret indtjeningsevne og revideret forretningsmodel, som er opnået gennem en klar vækststrategi med øget fokus på rådgivning inden for speciale- og nicheområder samt brancheorienteret rådgivning."

I 2022 udvider vi for første gang udenfor landets grænser med etableringen af et selvstændigt advokatselskab i Nuuk, Grønland

Fejring af 50 stærke år

Vi markerede vores 50-års jubilæum den 3. november 2023 med en reception for vores klienter, samarbejdspartnere, kollegaer og venner. Den 4. november 2023 fejrede vi det med en uforglemmelig fest, der blev afholdt på Blue Water Arena i selskab med vores 98 dedikerede medarbejdere og deres partnere.

5

Tak, fordi du tog med os på denne tur igennem vores arkiver. Det er svært at tro, at der er gået 50 år. Vi kan ikke vente med at se, hvad fremtiden bringer!

1970 1980 1990 2000 2010 2020