Vores jurister udgiver fra tid til anden nyhedsstof på sociale medier, i aviser eller blot her på hjemmesiden.
Du er meget velkommen til at læse med, og hvis du har spørgsmål, må du endelig kontakte forfatteren.
I denne nyhedsartikel belyses hovedtrækkene for retten til at opkræve renter i entrepriseforhold, når AB 18 er vedtaget mellem parterne. Til slut er det kort beskrevet hvad retsstillingen er, hvis ingen af AB-vilkårene er vedtaget samt hvis AB Forbruger, ABT 18 eller ABR 18 er vedtaget.
Læs mereLeverandører til Danish Crown (og andre andelsselskaber og foreninger), som tages under rekonstruktions- eller konkursbehandling efter den 17. juli 2022, kan i henhold til konkursloven forlange indestående i selskabet udbetalt senest 3 måneder efter medlemskabets ophør.
Læs mereSagen vedrørte bl.a., hvorvidt et erstatningskrav fremsat af en transportkunde i forbindelse med beskadigelse af et parti fødevarer under en søtransport var forældet efter sølovens § 501, stk. 1, nr. 6. Læs mere om sagens omstændigheder her.
Læs mereHvilke konsekvenser kan det have for en virksomhed, som anvender selvstændige konsulenter, der i realiteten viser sig at være omfattet af lønmodtager-begrebet? Kirk Larsen & Ascanius har rådgivet flere klienter om, hvordan man sikrer sig bedst muligt mod, at denne problemstilling opstår - læs mere her.
Læs mereIndenrigs- og Boligministeriet har sendt et udkast til lovforslag, som skal udmønte den politiske aftale i høring. Lovforslaget indebærer grundlæggende ændringer i de nugældende regler for lejeregulering – herunder også for allerede indgåede lejeaftaler. Læs mere om lovforslaget og vores bemærkninger hertil.
Læs mereDer har længe været fokus på de konsekvenser, der opstår i kølvandet på de manglende ejendomsvurderinger, der for nuværende forventes at foreligge i 2024-2025. Ejendomsvurderingerne har blandt andet betydning for beregningen af den nye dækningsafgift, der forventes opkrævet med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2022.
Læs mereEn ny typeformular til lejekontrakter har været længe ventet efter ikrafttrædelsen af den nye lejelov, og nu er et udkast endelig sendt i høring den 28. juni 2022. Set i forhold til den gældende typeformular A9, er der som udgangspunkt kun mindre justeringer, men der er et par steder, hvor udlejer skal være ekstra opmærksom.
Læs mereHvad kan en leverandør bestemme over forhandleres valg af salgs- og distributionsformer? Hvor frit kan forhandlere selv beslutte, hvor og hvordan de vil afsætte deres varer? Gælder de samme regler for offline- som for onlinehandel? Som leverandør / forhandler bør du kende til konkurrencelovgivningens seneste supplement.
Læs mereI 2021 anløb 528.182 skibe de danske havne og antallet må forventes forøget i 2022. På den baggrund har advokat Frans Bennetsen og advokat Nicholas Hagensen udarbejdet en praktisk guide til håndtering af skibsanløb i de danske havne.
Læs mereEr du ejerleder og går med tanker om ejer- eller generationsskifte i virksomheden, kan du lige nu gennem Erhvervshusenes smvPRO-projekt få tilskud til rådgivning. Vi er prækvalificerede til at yde rådgivning inden for tilskudsordningen i samarbejde med en lang række af landets erhvervshuse.
Læs mereNår implementering af EU’s rekonstruktions- og insolvensdirektiv træder i kraft den 17. juli 2022, får det bl.a. den konsekvens, at virksomheder kan tages under forebyggende rekonstruktionsbehandling, allerede hvis der vurderes at være sandsynlighed for insolvens. Det skal øge chancerne for, at levedygtige virksomheder kan gennemføre en rekonstruktion.
Læs mereD. 9. juni 2022 blev ændring af udbudsloven vedtaget med et bredt flertal i folketinget. Den reviderede udbudslov træder i kraft d. 1. juli 2022 med enkelte undtagelser. Lov om klagenævnet for udbud og tilbudsloven får ligeledes tilføjet enkelte ændringer. I denne nyhedsartikel vil de væsentligste ændringer blive fremhævet, samt hvad disse betyder for ordregivere og tilbudsgivere.
Læs mere