Esbjerg
Esbjerg Brygge 28
6700 Esbjerg
Se vores åbningstider
København
H. C. Andersens Blvd. 45
1553 København V
Se vores åbningstider
Herning
Dalgasgade 21, 2
7400 Herning
Se vores åbningstider
Skjern
Bredgade 67
6900 Skjern
Se vores åbningstider

Nyheder

Vores jurister udgiver fra tid til anden nyhedsstof på sociale medier, i aviser eller blot her på hjemmesiden.

Du er meget velkommen til at læse med, og hvis du har spørgsmål, må du endelig kontakte forfatteren.  

Filtrer på emne
Generationsskifte og omstrukturering
Nyt om Kirk Larsen & Ascanius
Brexit
COVID-19
Erhvervsret og Proces
Fast Ejendom og Entreprise
Fiskeri
HR Jura og Persondata
Konkurs og Rekonstruktion
Landbrug
M&A, Selskaber og Kontrakter
Privatret
Skatter og Afgifter
Transport og Shipping
Udbud og Offentlig ret
Udland
29. apr. 2024

De nye eForms var af mange ventet med både frygt og spænding, for hvad sker der, når et af de grundlæggende værktøjer ikke blot opdateres, men i stedet ændres markant? Den første tid med eForms har vist, at al begyndelse er svær og at strukturen er en udfordring, men også at eForms bibringer nye muligheder. Vi har samlet vores erfaringer og fem gode råd, der er værd at være opmærksomme på ifm. anvendelse af eForms.

Læs mere
15. mar. 2024

Michael Appel, partner og afdelingsleder for Kirk Larsen & Ascanius’ udlandsafdeling, fejrer i dag sit 20-års jubilæum. Han er en af landets mest specialiserede advokater, når det gælder køb, salg eller investering i fast ejendom i udlandet. Michaels ekspertise strækker sig også til undersøgelser og sikring af pant i, dels ejendomme, dels øvrige aktiver.

Læs mere
2. feb. 2024

Kirk Larsen & Ascanius udnævnte ved årsskiftet advokat Kasper Skare som partner. Han tiltrådte i firmaet i 2022, hvor han i samarbejde med advokat og partner Jess Randbæk Gade fik ansvaret for at etablere og udvikle virksomhedens nye afdeling i Grønland. Som en del af direktionen i det grønlandske selskab, er han ansvarlig for den daglige drift.

Læs mere
1. feb. 2024

Frans Bennetsen, advokat og partner, fejrer i dag sit 15-års jubilæum. Han rådgiver til dagligt om erhvervsretlige forhold og er specialiseret i virksomhedsoverdragelser, generationsskifter og havne. Tilbage i 2009 blev Frans ansat i virksomheden som advokatfuldmægtig og har ikke set sig tilbage siden." Jeg læste i Aarhus og ville gerne tilbage til Vestjylland."

Læs mere
3. jan. 2024

Kirk Larsen og Ascanius udsender hermed følgende kommentar til Landsrettens afgørelse af december 2023 i sagen om påstået inhabilitet, hvor Landsretten som forventet har givet advokat og partner Corna Levin Munch medhold. For yderligere kommentarer til sagen, henvendelse til Corna Munch Levin, tlf. 27873011.

Læs mere
1. nov. 2023

Vi har 50 års jubilæum i dag og har fejret det fra morgenstunden med vores medarbejdere. Helt i den ånd, der hersker i Kirk Larsen & Ascanius. Fredag, den 3. november fejrer vi jubilæet sammen med kunder og forretningsforbindelser hos Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82 i tidsrummet fra kl. 13.00 – 16.00. Vi glæder os til en dag i godt selskab.

Læs mere
25. okt. 2023

Er din virksomhed klar til den 17. december 2023? Her træder de nye lovkrav til whistleblower i kraft, der pålægger flere virksomheder at implementere en whistleblowerordning. Vi kan hjælpe din virksomhed med både rådgivning, etablering af en whistleblowerordning og fuldstændig administration af ordningen i samarbejde med Whistleblower Software ApS.

Læs mere
18. okt. 2023

Skattesmæk på vej – ja eller nej? Den nye ejendomsskattelov, der for tiden giver anledning til megen mediebevågenhed, gælder ikke kun for fast ejendom i Danmark, men også fast ejendom i Spanien og udlandet i øvrigt. Men hvad betyder det egentlig for dig, der enten allerede ejer en ejendom i Spanien eller som overvejer at købe en? Her er der også en overgangsregel.

Læs mere
4. okt. 2023

Når et ægteskab indgås, etableres en retslig ramme kendt som delingsformue, der betegner ægtefællernes fælles formue. Ved delingsformue er ægtefællerne forpligtet til at dele deres økonomiske aktiver ligeligt ved separation, skilsmisse eller død. Ønskes udgangspunkt om delingsformue fraveget, kan det ske ved forskellige former for særeje gennem ægtepagter.

Læs mere
14. aug. 2023

Det har hidtil været besværligt – hvis ikke umuligt – at overføre persondata til USA på lovlig vis. Det skyldes, at USA indtil nu har været på EU-kommissionens liste over såkaldte ”usikre tredjelande”, da det ikke kunne garanteres, at beskyttelsesniveauet for personoplysninger i det væsentlige svarede til det, vi har i EU. EU-kommissionen har nu truffet en ”tilstrækkelighedsafgørelse”.

Læs mere
10. aug. 2023

Oktober sidste år åbnede virksomheden et kontor i Nuuk med advokat Kasper Skare som daglig leder. I dag, mindre end et år efter, får Kasper selskab på kontoret. Den 1. august 2023 tiltrådte advokat Rasmus Krogshave hos Kirk Larsen & Ascanius Greenland. Her skal han i samarbejde med Kasper Skare bistå i rådgivningen af grønlandske klienter. Rasmus flyttede medio juli til Nuuk fra Aalborg.

Læs mere
1. aug. 2023

Morten Rosendahl, advokat og partner, fejrer i dag sit 30-års jubilæum. Han er en af de få advokater i Danmark, der beskæftiger sig med fiskeriets retsforhold. Tilbage i 1993 blev Morten ansat i virksomheden umiddelbart efter at have modtaget sin beskikkelse som advokat. ”Målet var at arbejde med rådgivning inden for fiskeri, og Kirk Larsen & Ascanius viste sig at være det helt rigtige sted for mig.”

Læs mere