Esbjerg
Esbjerg Brygge 28
6700 Esbjerg
Se vores åbningstider
København
H. C. Andersens Blvd. 45
1553 København V
Se vores åbningstider
Herning
Dalgasgade 21, 2
7400 Herning
Se vores åbningstider
Skjern
Bredgade 67
6900 Skjern
Se vores åbningstider
15. mar. 2024

Michael Appel – 20-års jubilar

Michael Appel, partner og afdelingsleder for Kirk Larsen & Ascanius’ udlandsafdeling, fejrer i dag sit 20-års jubilæum. Han er en af landets mest specialiserede advokater, når det gælder køb, salg eller investering i fast ejendom i udlandet. Michaels ekspertise strækker sig også til undersøgelser og sikring af pant i, dels ejendomme, dels øvrige aktiver.

Tilbage i 2004 blev Michael ansat i virksomheden som advokatfuldmægtig. Michael viste hurtig interesse for det udenlandske ejendomsmarked og med besøg i udvalgte lande og minutiøs kortlægning af markedet samt netværk i landene, var der skabt et grundlag for et nyt speciale i virksomheden.

”Jeg har selv opbygget mit arbejdsliv hos Kirk Larsen & Ascanius og lavet det, jeg havde lyst til. Så på den måde har jeg været forkælet at have haft muligheden herfor faktisk fra mit 2. år som fuldmægtig.”

Fra Thailand i øst, til USA i vest, Brasilien i syd og Danmark i nord

De 20 år i virksomheden har taget Michael fra Thailand i øst, til USA i vest, Brasilien i syd og Danmark i nord. Alt sammen bundet sammen af mursten og ejendomsprojekter.

”Jeg har stået på en uberørt strand i Brasilien og nydt solnedgangen men også skullet håndtere et dødsfald på en byggeplads i Tyrkiet. Jeg har skrevet en kontrakt med fodboldlegenden Pelé og besøgt ham i Sao Paulo, jeg har drevet hoteldrift i Bulgarien og forhindret besættelse af ejendom i Spanien. Lang historie kort, så har jeg prøvet lidt af hvert”, siger Michael.

Hans arbejde i dag indebærer at hjælpe og bistå danskere, der ønsker at købe en bolig i udlandet, fortrinsvis Spanien. Endvidere rådgiver han investorer i processerne omkring ejendomsinvestering, både herhjemme men også i udlandet. For Michael er det vigtigt, at han sammen med klienten skaber den helt rigtige konstruktion for investeringen. Han rådgiver om selskabsform, herunder skat og moms samt forhandler på vegne af klienten og udarbejder den kontrakt, der bliver omdrejningspunktet for et køb, salg eller byggeproces.

”Min motivation for jobbet er helt afgjort glæden ved at løse komplekse situationer, sørge for at klienterne ikke kommer galt afsted, og at alle enderne er bundet sammen”, lyder det fra Michael.

Fra pengeinstitutsektoren til advokatbranchen

Michael ligner ved første øjekast mange andre advokater, men bag jakkesættet gemmer der sig en fortid i pengeinstitutsektoren, hvor han blandt andet har arbejdet som rådgiver i Den Jyske Sparekasse.

Han ændrede spor i 1998, hvor han startede på jurastudiet på Århus Universitet.

”Jeg skiftede karrierevej, da jeg i pengeinstituttet havde fået en forsmag på juraen via pengeinstitutjura på et uddannelsesforløb, jeg havde der. Tillige passede et 9-17 job mig ikke. Jeg havde lyst til at se, om jeg ikke kunne blive min egen herre og planlægge min hverdag, som jeg lystede”, siger han.

I dag gør Michael som advokat forsat brug af sin finansielle baggrund i sit arbejde for klienter. Det tæller både pengeinstitutter, investorer og privatpersoner. Kendskabet til forskellige finansieringsformer, især ejendom- og projektfinansiering har i kombination med juraen haft stor betydning for opbygningen af det specialområde, som Michael brænder for.

Hvad vil du fortælle dit 20 år yngre jeg?

”Husk at nyde rejsen. Sug det hele til dig – og stop op en gang i mellem for at tage det hele ind. Det har jeg nok ikke været så god til, da der hele tiden har været et nyt mål eller en ny sag, der skulle løses,” siger Michael.

Når Michael ikke er ude i verdenen i forbindelse med sit arbejde, bor han i Herning med sine tre drenge. I sin fritid nyder han at cykle og spille golf.