Esbjerg
Esbjerg Brygge 28
6700 Esbjerg
Se vores åbningstider
København
H. C. Andersens Blvd. 45
1553 København V
Se vores åbningstider
Herning
Dalgasgade 21, 2
7400 Herning
Se vores åbningstider
Skjern
Bredgade 67
6900 Skjern
Se vores åbningstider
1. aug. 2023

 Morten Rosendahl – 30-års jubilar

Morten Rosendahl, advokat og partner, fejrer i dag sit 30-års jubilæum. Han er en af de få advokater i Danmark, der beskæftiger sig med fiskeriets retsforhold. 

Tilbage i 1993 blev Morten ansat i virksomheden umiddelbart efter at have modtaget sin beskikkelse som advokat.

”Målet var at arbejde med rådgivning inden for fiskeri,  og Kirk Larsen & Ascanius viste sig at være det helt rigtige sted for mig.”

Fiskere er ikke som de fleste erhvervsfolk

Mortens speciale er i dag erhvervsrådgivning inden for fiskerierhvervet.  Gennem årene har han særligt været engageret i omstrukturering og straffesager, hvilket har været det mest spændende.

Mortens interesse for erhvervsfiskeri stammer fra hans opvækst i Hvide Sande, hvor fiskeriet var en væsentlig del af samfundet.

”Fiskere er ikke, som erhvervsfolk er flest, og jeg har altid været meget glad for at arbejde  for fiskere. Der har altid været mange karakterfulde og originaler personer i fiskeriet.”

Mortens motivation i dag kommer fra de tætte relationer, han har opbygget med sine klienter og organisationer gennem årene. Han finder stor tilfredsstillelse i at kunne hjælpe og bidrage til at finde de bedst mulige løsninger og resultater, hvad enten det drejer sig om salg, køb eller problemer med fiskerikontrollen.

Fremtidens JURIST

På spørgsmålet om, hvad fremtiden vil bringe for advokatbranchen, svarer Morten:

Der vil altid være behov for specialiseret rådgivning omkring fiskeri, men enhederne bliver færre og fremover bliver ejerforhold forhåbentligt også anderledes. Det kan åbne op for nye investorer. Der vil også være mere arbejde over landegrænser, og der vil være færre sager om overtrædelse af fiskerilovgivningen.”

Morten ser også potentialet i kunstig intelligens og forudsiger, at det vil få stor betydning for hans arbejde i fremtiden. Lovgivningen omkring fiskeri, især den komplekse EU-lovgivning, kan drage fordel af AI's evne til at håndtere og analysere store mængder data, mener han.

Hvad vil du fortælle dit 30 år yngre jeg?

”Jeg har ofte rådet andre til at 'holde fart og kurs', især når samarbejdet med andre er vanskeligt.  Det har været godt for mig selv.”

Morten bor i Skanderborg tæt på sin kæreste gennem 12 år.  Han har to voksne sønner. I fritiden nyder han at vandre og komme ud i naturen.